За много от нас здравословният живот означава преди всичко

...
  За много от нас здравословният живот означава преди всичко
Коментари Харесай

Здравословният живот започва с фасадата

 
За доста от нас здравословният живот значи на първо място здравословно хранене, придвижване и спорт. Колко от радетелите на здравословния живот обаче се замислят в каква среда живеем и работим и дали тя в действителност е здравословна. Ние прекарваме изключително доста време сред нашите „ четири “ стени. Вкъщи или в офиса върху нашето тяло въздействат голям брой фактори - температура в пространствата, качество и мокрота на въздуха. Анализирайки всичко това стигаме до заключението, че пространствата, в които живеем и работим са извънредно значими за нашето здраве. За да реализират нужния комфорт те би трябвало да обезпечават оптимална температура на въздуха и стената, оптимална мокрота на въздуха и в същото време да работят за по този начин нужното ни икономисване на енергия.
Едва ли има човек, който към този момент да не е уверен, че с топлоизолирането се икономисва сила, т.е. пари. Освен това добре подбраната и изпълнена топлоизолационна система пази фасадата от външни въздействия и икономисва разноски за поддръжка за дълги години напред.  За задачата топлоизолационната система би трябвало да се състои от ефикасни топлоизолационни плочи, изпитани и устойчиви във времето лепилни и шпакловъчни смеси и новаторски крайни покрития.  Една изолирана постройка също по този начин значително покачва своята стойност. Нека обаче се замислим какво въздействие има положителната топлоизолация върху качеството на живот.
Цялостната топлоизолационна система обезпечава отбрана и здраве
Специалистите по развойната активност на Баумит от години изследват въздействието на топлоизолацията върху човешкото здраве. Те стигнаха до заключението, че стремейки се да реализираме комфорт с помощта на топлоизолирането с качествени материали могат да се основат оптимални индикатори, които да въздействат на здравословното обитаване.
1. Постоянна температура в пространствата
Вследствие на поставената Интегрирана топлоизолационна система (ИТИС) външните стени остават сухи и без напрежения. Много скъпа функционалност на положителната изолираност е да поддържа непрекъсната вътрешната температура и да обезпечи топли вътрешни стени, температурата на които да не се разграничава изключително от тази на вътрешния въздух. Благодарение на вярната температура жилищното помещение става удобно за обитаване. Ние усещаме уют и сме по-здрави. Топлоизолационната система играе значима роля и през лятото. Тя защищава стените от прегряване и помещението остава ветровито. Така у дома вие разполагате с натурален климатик, който не черпи сила.

2. Без неприятни течения
Топлоизолацията се грижи вътрешната повърхнина на стената да бъде топла. Благодарение на това се противодейства на неприятните течения, които биха се получили от придвижването на въздуха в пространствата.
3. Оптимална мокрота на въздуха
За да се усеща човек добре, би трябвало освен температурата, само че и влажността на въздуха да бъде оптимална. Като прелестен възприемаме вътрешен климат, в който влажността на въздуха е сред 40-60%. Тъй като при изолирана фасада вътрешните стени са топли, вие ще се нуждаете от доста по-малко сила за загряване на въздуха в помещението. Добрата топлоизолация има позитивен резултат върху влажността на въздуха и с това способства за един непрекъснат и здравословен климат. Доказано е, че една изолирана тухлена къща даже през зимния сезон остава в здравословната област за относителна мокрота на въздуха, до момента в който една неизолирана попада в рисковата област под 40%.
4. Не се образува плесен
Спорите на мухъла са непрекъснато налични във вътрешните пространства. До напредък на мухъла се стига едвам тогава, когато спорите попаднат върху влажна основа, да вземем за пример върху кондензиралата влага по стените или в ъглите. Твърде високата мокрота на въздуха може да докара до формиране на плесен в пространствата. Това усилва риска от заболяване на дихателните пътища, може да докара до инфекции и да отключи алергични реакции. При температура на стената под 140 С в композиция с мокрота на въздуха повече от 50% ситуацията става сериозно.   Правилно подбраната и изпълнена топлоизолация и точно завършените елементи отстраняват топлинните мостове. При изолирана фасада температурата на вътрешните повърхности се намира сред 170 С и 190 С. При тези температури не се образува конденз.
5. Да не забравяме дизайна
Освен че е здравословно, фасадното уединяване дава на практика неограничени благоприятни условия за оформление, що се отнася до дизайна, структурата и цвета. В това направление Баумит е основал новаторски мазилки в голям брой структури и моделиращите се мазилки, които съчетани с 888 цвята за фасада дават опция за безкрайни комбинации и реализиране на неповторими повърхности. Баумит обръща в продължение на съвсем 20 години изключително внимание на топлоизолираните фасади и в своя конкурс „ Фасада на годината “, където слага на напред във времето истинските фасадни решения, комбинирани с топлоизолиране. Най-добрите български фасадни решения биват презентирани и на интернационалния конкурс за Баумит фасади „ Life Challenge “.

 
 
 
В слайдера се пресъздават следните фасади:
1.         Жилищна постройка с гаражи " Даная " в гр. София, жк Младост 4, бл. 440А
2.       Варна Сити Парк в гр.Варна, ул. Младежка №35
3.       Жилищен комплекс " Флора Парк " в гр. София, ул. Флора №1
4.       Пловдив Сити парк в гр. Пловдив, ул. Георги Раковски
5.       Марбъл Резиденс в гр. София, бул. Андрей Сахаров
6.        Жилищна постройка в гр. Краков, Полша
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР